Egy kádnyi boldogság

A babák mozgázfejlesztésére rengeteg jó módszer létezik, de van egy ami még eddig nem volt Magyarországon. Ezt szeretnénk Nektek bemutatni.

Megnyitottuk Magyarország első csecsemő és babawellness központját, ahol a kIcsik egyedülálló baba jacuzzikban élvezhetik a meleg vizet, a buborékokat és a fényeket.

„Mozgás az lételem anélkül nem fejlődik az értelem.”

A babák mozgásfejlődésének szakaszaiban ha kimarad valamelyik mint például a kúszás vagy a mászás akkor ez a későbbi életszakaszaiban problémákat okozhatnak. Ezek a területek többek között a tanulás, írás, beszéd, olvasás és a figyelem. A szakaszok hiánya abból adódhat hogy a kicsik izomzatának az állapota nem teszi ezt lehetővé. Ezek lehetnek mondjuk a laza tónus vagy a kötött tónus.

A tónuselmaradás lehetséges következményei:

1. Laza tónus: lassú mozgásfejlődés, esetleg még 9 hónaposan is csak forogva közlekedik vagy hátra tolat hason

2. Feszes tónus: nehezített mozgás beindulás, feszes alsó végtagokhoz társuló befelé forduló lábfej; „csámpa”

Egyéb eltérések, amelynek nincs méhen belüli kényszertartásból adódó előzménye, sem pedig idegrendszeri károsodás.

Gyermek- és serdülőpszichiáterek véleménye szerint rengeteg előnye van egy ilyen strukturált és mégis természetes szenzoros élménynek, amely elősegíti a baba számára az anyaméhből a külső világba való könnyebb átlépést, és segítséget nyújt a kötődéshez, valamint a kapcsolatteremtéshez.

Miért jók a kádak és mire képes a víz "ereje"?

A Baby Spa módszer vízi lebegési formája lehetővé teszi a babák számára, hogy több síkban is felfedezzék a testmozgásokat. Egy ilyen felfedezés nem lehetséges a kisbabák számára a vízben tapasztalt súlytalanság nélkül, mivel egyszerűen nem elég erősek ahhoz, hogy a gravitációval szemben mozogjanak. Az ellenállás, amit izmaik tapasztalnak, ismét a testüket vízben mozgatják, szintén kiváló gyakorlást biztosít. A tapasztalat az, hogy a lebegés és gyakorlatok nagymértékben javítják a babák erejét és koordinációját. Valamennyi szülő szerint valóban javítja az alvást és csökkenti a hasi problémákat és a kólikás típusú tüneteket. A meleg víz lazító hatású és jót tesz az alvásritmusnak. Erősíti a baba tüdejét, izmait és szívét mivel a lebegés nagy mozgást igényel, így a baba jól elfárad tőle .

A hidroterápia, mint a hagyományos terápia kiegészítője, nagy lehetőségeket kínál, hogy a fejlődő agyban további érzékszerveket például a hőérzetért felelőst, propriocepciót és tapintást serkentsen.

A Magical Baby Spa új utat mutat abban, ahogy a csecsemők és szüleik pozitív, csodálatos élményt kapnak, amely valószínűleg messzemenően hat a gyermek érzelmi és szociális fejlődésére.

A jó közérzetet fokozhatja a színterápia, amely kihat a gyermekre és a mellette felügyelő felnőttre is. A színterápia egyben nyugtató, stresszoldó hatású. A terápia feltöltheti az ember energiamezőit, jobb kedvre deríthet, növelheti a szervezet immunitását a betegségekkel szemben, így egészségjavító hatása is lehet.

A képzett, tapasztalt személyzet kezében a csecsemők és szüleik élvezhetik a gyermek fizikai és érzelmi függetlensége felé tett első „lépéseket”. A víz, mivel a csecsemő már a méhben ismeri, rendkívül alkalmas közegnek tűnik ezen első „lépések” megtételére, mivel biztonságot nyújt az anyaméhhez való asszociációihoz, ugyanakkor nagyobb mozgásszabadságot biztosít, mint amennyit az anyaméh megenged.

Az a tény, hogy a csecsemők képesek elindítani és fenntartani saját mozgásukat a vízben, minden bizonnyal fel kell, hogy erősítse testük és lelkük, mint a mozgás „ágenseinek” tudatát, vagyis „azzal tudok előre menni, ha a lábaimat így vagy úgy mozgatjuk”. Ebből az következik, hogy az ilyen korai tapasztalatok előfutárai lehetnek olyan tartós tulajdonságoknak, mint az öntudat és az önbizalom.

Mivel a foglalkozás új és kellemes módot kínál a csecsemők és szüleik interakciójára, potenciálisan forrása lehet a szülő-gyermek kötelékek megerősítésének. Akár gyógyító élményként is szolgálhat, ha a születési folyamathoz és/vagy a születés utáni időszakhoz negatív tapasztalatok vagy traumák kapcsolódnak. Ennek értelmében a Magical Baby Spa élményének és a támogató által végzett kellemes tevékenységnek az eredménye rendkívül terápiás hatású. A vízben való mozgás örömei és az élvezetes tonizáló masszázs csak egy része a teljes élménynek. Ezen túlmenően a csecsemőknek a szüleik által adott jelzések, hogy válaszaik figyelmet és gyakran elismerő mosolyt kaptak. Ezek a jelzések segítenek megerősíteni a „cseemő teljességét”, mint egy társadalmi esemény aktív résztvevőjét.

A Magical Baby Spa programja tökéletes egy apa és gyermeke jó kapcsolat kialakítására. Mivel az apák gyakran nehezen tudnak annyit foglalkozni egészen kicsi csecsemőikkel, mint amennyit szeretnének, ezért megfelelő lehetőségeket kell biztosítani számukra. Ebből a szempontból a Spa minden bizonnyal ideális módja annak, hogy az apákat bevonják a csecsemőikkel való kellemes időtöltésbe.

Végül szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Baby Spa sokkal többet kínál, mint a csecsemők testi egészségének előmozdítása. E tekintetben úgy érezük, hogy az „egész” foglalkozást figyelembe kell venni, különösen a szülők és gyermekeik élményének minőségét. A Magical Baby Spa-ban lévő élmény szociálisan és érzelmileg rendkívül előnyös lesz a gyermek fejlődése szempontjából, különösen, ha hosszú távon csoportos élményként (úszásként) folytatják.

Baby Spa módszer:

Egyénre szabott játékos mondókák, gyakorlatok a baba mentális és fizikális állapotának megfelelően.

Kinek ajánljuk?

Program

Szakmai vezető / terapeuta:

Bővebb információkat az alábbi telefonszámon vagy email címen tudtok kérni.

 

Ajánlások
Galéria

Franchise

FRANCHISE LEHETŐSÉG

A baba nevetés édes zene füleidnek, szeretnél tenni a babák egészségéért, foglalkozni testi fejlődésükkel és adni valamit az egész családnak az érzelmi jólétért, innovatív, új koncepciót keresel, kereskedelmi potenciállal?

A Magical Baby Spa Franchise a számodra készült!

Egy lehetőség, amit nem akarsz kihagyni!

Sokan egyre jobban tájékozottabbak a masszázsterápia és a hidroterápia előnyeiről a babáik számára, a Magical Baby Spa ennek köszönhetően nagyon gyorsan fejlődik, és így az egyik legjobb befektetéssé válik. Minden tudásunkat megosztjuk annak érdekében, hogy az Te Magical Baby Spa studiód is olyan sikeres legyen, mint a miénk. Szakképzett csapatunk segít Neked abban, hogy megvalósítsd az álmod és minél hatékonyabban tudd átadni a Magical Baby Spa élményt az ügyfeleidnek.

Csatlakozz hozzánk még ma!

Ha nem szeretnél lemaradni egy nagyszerű befektetésről és egy saját Magical Baby Spa tulajdonosként szeretnél családunk tagja lenni, kérjük, töltsd ki az űrlapot, és a franchise menedzser a lehető leghamarabb felveszi Veled a kapcsolatot!